Planificarea unui workshop

Ce am făcut, cum am făcut?

Claudiu Filip

12/26/20243 min read

Din anul 2016 eu vorbesc în public. Mai exact, fac parte dintr-un club care are ca scop dezvoltarea abilităților de leadership și public speaking. Problema este că discursurile pe care le susținem acolo sunt scurte (5-7 minute) și activitatea este voluntară, neremunerată. Primii 5 ani am fost ok cu asta, considerând că o fac pentru dezvoltarea mea, dar ulterior am simțit nevoia să monetizez această abilitate. Am avut o grămadă de idei (canal de youtube, canal de tik tok, stand-up comedy, teatru de improvizație) dar mai niciuna nu a prins aripi. Până la urmă mi-am dat seama că motivația de a face bani, nu este una potrivită și am înlocuit-o cu motivația de a aduce plus valoare. Prin acest work-shop asta vreau să fac, să aduc plus-valoare. 

Misiunea acestui workshop este aceea de a aduce împreună antreprenori, soloprenori, vizionari, iar împreună să creem un punct de putere, de sprijin reciproc și în felul acesta să ne dezvoltăm. Vreau să gândesc fiecare workshop în așa fel încât să implementez feedbackul de la evenimentul precedent și să devenim cei mai tari din Cluj.

Vom face networking, dezvoltare personală și vom căuta să avem momente de aha. Toate acestea ne vom ajuta să ne creștem businessurile. 

De asemenea consider că principiile creștine ne pot ajuta să fim mai buni și mai prosperi. Eu nu consider că poate să existe vreun domeniu din viața noastră care să nu fie dependent de puterea lui Dumnezeu. Este important să ne înțelepțim și să devenim oameni și doar mai apoi oameni de afaceri. 

Cauzele psihologice ale stagnării în afaceri pot fi diverse. Cele mai multe blocaje au legătură cu copilăria timpurie. Este foarte important să analizăm cum anume au fost relațiile cu părinții. Au fost ele armonioase, au fost dătătoare de speranță, au fost pozitive și productive? Acestea sunt doar câteva întrebări la care vom dori să răspundem, iar mai apoi să reprogramăm softurile defecte. 

Un alt element pe care l-am observat la unele persoane, este cel al negării. Aceste persoane spun că totul a fost ok, că totul este ok, când în mod clar că nu este așa și se vede de la o poștă. Vindecarea acestor traume, acestor blocaje, nu presupune neapărat gesturi exterioare extravagante cum ar fi: îmbrățisări, declarații de dragoste, cereri de iertare sau împăcare, ci mai degrabă o analiză internă și o modificare a perspectivelor. În rest, dacă se vor întâmpla în mod natural și elementele specificate mai devreme, ele vor fi un bonus. Scopul este ca noi să ne dezvoltăm în mod natural, fără să forțăm. 

Ce se poate întâmpla dacă nu deblochezi potențialul tău?

Dacă nu vei lua măsuri, atunci vei stagna, vei merge în jos cu afacerea ta sau vei avea unele rezultate dar nu vei fi fericit, mulțumit, recunoscător. Este important ca pe lângă succesul material, să fie și un succes spiritual/emoțional. 

Tot ceea ce facem, facem pentru a fi fericiți, pentru a pune o pâine pe masa familiei și pentru a trăi o viață plină de semnificație. Fără acestea nu prea are rost să afcem afaceri sau să muncim. A munci în stres, în frică, în îndoială nu prea are nici un sens. Sensul vine abia atunci când te cunoști foarte bine pe tine însuți și nu mai dorești să dovedești nimic idolilor tăi, decât bineînțeles clienților din prezent și celor apropiați de dragostea cărora te bucuri. 

Joaca și Creativitatea!

La acest workshop noi ne vom și juca. Vom face tot felul de exerciții care să ne dezvolte creativitatea. Consider că în afaceri trebuie mereu să ne reinventăm și să venim cu soluții noi. În era tehnologică nu mai merge să ai aceleași proceduri învechite ci trebuie mereu să fi maleabil și flexibil. Aceste abilități scad o dată cu vârsta și de aceea consider că este necesar ca noi să ne antrenăm în a avea o minte jucăușă, o minte deschisă spre a învăța cu veselie. 

În concluzie, te aștept cu mare drag la acest eveniment și știu 100% că el va fi un real succes. 

Succes maxim!

Programează o sesiune gratuită de coaching!